Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Vote for Nobody

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Φοβού τα spam

Η Microsoft Ελλάς εφιστά την προσοχή των χρηστών της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αναφορικά με την παραλαβή παραπλανητικών μηνυμάτων (spam emails), τα οποία είτε ζητούν από τους παραλήπτες τη συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων με πρόσχημα ότι έχουν «κερδίσει» κάποιο χρηματικό έπαθλο ή δώρο, είτε τους παρακινούν στην προώθηση του μηνύματος στη λίστα επαφών τους με στόχο τη συλλογή προσωπικών δεδομένων (Identity theft).

Η Microsoft Ελλάς διευκρινίζει ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτά τα πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες του Internet, που τυχόν τα παραλάβουν, να τα αγνοήσουν και να τα διαγράψουν κατευθείαν.

Οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων σε άγνωστους παραλήπτες καθώς και στην προώθηση email που επιτρέπουν τη συγκέντρωση των προσωπικών δεδομένων πλήθους παραληπτών για παράνομες χρήσεις.

Κλιματικές αλλαγές...


Στο παρακάτω link μπορεί να δει κανείς δέκα πολύ πιθανές αλλαγές στη γη, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και των καταστροφικών ανθρώπινων ενεργειών...
http://www.oddee.com/item_96827.aspx

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Tricky Tricky, by Mikro

Οι Mikro διασκεύασαν το Tricky Tricky των Royksopp και ιδού το αποτέλεσμα...

Tricky Tricky(MIKRO REMIX) by nikonn

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Το Σάββατο στα περίπτερα



Από το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα, η πρώτη αθλητική εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας επιστρέφει. 32 χρόνια μετά, τα "Αθλητικά Νέα" έρχονται να καλύψουν το κενό ενημέρωσης που υπήρχε στον αθλητικό Τύπο της Θεσσαλονίκης. Πιο μεγάλη, πιο έμπειρη, με πλούσια δημοσιογραφική ομάδα. Ρεπορτάζ, σχόλια, συνεντεύξεις για ό,τι συμβαίνει εντός και εκτός γηπέδου. Η ενημέρωση επέστρεψε...

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Oh, dear...

Η γιορτή της τζαζ

O Σύλλογος «Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής» και η kazandb productions
Παρουσιάζει:

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΖΑΖ
7η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΖΑΖ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Πέμπτη 17 – Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009
Μύλος/Θεσσαλονίκη

Δυο βδομάδες μουσικής, 20 σχήματα, 100 μουσικοί από Ελλάδα, Βουλγαρία, Αμερική, Ρωσία, Γερμανία, και Ιταλία, σεμινάρια, διαλέξεις, αφιερώματα, στην μεγαλύτερη «Γιορτή» στη χώρα μας της πλέον δημιουργικής μουσικής όπου καλύπτεται ένα τεράστιο εύρος των εκφάνσεών της από blues, funk, mainstream, fusion, αυτοσχεδιαζόμενη μέχρι τις επαφές της τζαζ με την κλασική και την παραδοσιακή μουσική.

Και φέτος, συνεχίζουμε την αναβάθμιση των εκδηλώσεων με την συμπαράσταση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης – Κέντρο Πολιτισμού (ΚΕΠΟΘΕ), καθώς και την υποστήριξη της «EBU – UER», δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφώνων (European Broacasting Union).
Η έναρξη της «Γιορτής», θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Νομαρχίας, Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» στις 12 Σεπτεμβρίου με την συναυλία των Τρίο Βαλκάνο. Οι υπόλοιπες μουσικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον «Μύλο» Θεσσαλονίκης από Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου μέχρι Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009.

«Φτάσαμε στην «7η Συνάντηση Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής», η οποία θεωρούμε ότι αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην εξέλιξη του θεσμού. Οι συνεργασίες πολλαπλασιάζονται, οι μουσικοί που έρχονται από διάφορες χώρες αυξάνονται και η διάρκεια της «Γιορτής» είναι μεγαλύτερη, ευχόμαστε καλή ακρόαση!» Γιάννης Κουτσουρίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής»

Όπως και οι υπόλοιπες έξι "Συναντήσεις", έτσι και φέτος, η "Γιορτή της Τζαζ" στηρίζεται στους εξής άξονες:
1. Παρουσίαση πρωτότυπων μουσικών παραγωγών
2. Συμπράξεις Ελλήνων και ξένων μουσικών
3. Παρουσίαση Ελλήνων μουσικών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.
4. Παρουσίαση έργου τάξεων ωδείων ή μουσικών εργαστηρίων

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 15 ευρώ την ημέρα (12 ευρώ φοιτητικό ή μέλη του Συλλόγου) εκτός από:
12/9 10 ευρώ (5 ευρώ φοιτητικό ή μέλη του Συλλόγου)
21/9 10 ευρώ (γενική είσοδος)
24/9 25 ευρώ ταμείο (20 ευρώ προπώληση και φοιτητικό)
25/9 30 ευρώ ταμείο (25 ευρώ προπώληση και φοιτητικό)
Εισιτήρια τεσσάρων ημερών (εκτός των 12/9, 21/9, 24/9 και 25/9) 45 ευρώ (διατίθενται στα ταμεία του Μύλου τις ημέρες της Γιορτής).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
ΠΑ 11 Συνέντευξη Τύπου 12.00πμ

ΣΑ 12 Τρίο Βαλκάνο (έναρξη Γιορτής τζαζ) 9.30μμ
10 ευρώ (5 ευρώ φοιτητικό ή μέλη του Συλλόγου)
ΚΥ 20 «Η τζαζ στην Ευρώπη» ομιλία του Francesco Martinelli 12.00μμ

ΜΥΛΟΣ
ΠΕ 17 Σαβίνα Γιαννάτου, Κώστας Θεοδώρου 9.30μμ
Τραγούδια δίχως λόγια του Κ. Θεοδώρου 11.00μμ

ΠΑ 18 Sakis Zachariadis Sundays 9.30μμ
Jazz Society (Tony Lakatos, Thomas Stabenow, Oleg Chaly, Alex Mashin) 11.00μμ

ΣΑ 19 Γεωργία Συλλαίου and the Poison Band (tribute to Tom Waits) 9.30μμ
Giuseppe Milici with Makis Stefanidis trio 11.00μμ

KY 20 Κώστας Αναστασιάδης and thedidjidimensions 9.30μμ
Βulgara Group 11.00μμ

ΔΕ 21 Drums Night (αφιέρωμα στον Kώστα Κουβίδη) (video-προβολή, μουσική παράσταση με βάση τα κρουστά) 9.30μμ 10 ευρώ (γενική είσοδος)

ΤΡ 22 MMS Afrocuban Ensemble 9.30μμ
Sotiria and the Background Collective 10.00μμ
Υannis Kassetas and the Funk Wizards 11.00μμ

TE 23 Apopsis trio 9.30μμ
Paulus quintet 11.00μμ

ΠΕ 24 Ivo Papazov and his Wedding Band (guest Pantelis Stoikos) 9.30μμ
Είσοδος: 25 ευρώ ταμείο (20 ευρώ προπώληση και φοιτητικό)

ΠΑ 25 Nicola Conte Live Jazz Combo 9.30μμ
Είσοδος: 30 ευρώ ταμείο (25 ευρώ προπώληση και φοιτητικό)

ΣΑ 26 Milcho Leviev and Human Touch (guest Vicky Almazidou) 9.30μμ
Σεμινάριο Μπάσου από τον Γιώτη Κιουρτσόγλου 7.00μμ

KY 27 Μιχάλης Σιγανίδης και οι ΦΜΣ 9.30μμ

ΔΕ 28 Gregory Tsatsos Jazz Fusion trio 9.30μμ
Hit The Road! (Oleg Chaly, Νίκος Ντουνούσης, Αλέκος Σπανίδης) 11.00μμ


Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Μακάβριο θέαμα


Κατά καιρούς έχουμε δει απίθανα πράγματα σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Παίκτες με κομμένα χέρια και πόδια, όμως, δε νομίζω ότι είχαμε ξαναδεί...

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΠ στις αφίσες


Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο της αφισοκόλλησης στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο. Ελπίζω και τα υπόλοιπα κόμματα να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, ούτως ώστε να γλιτώσουμε επιτέλους από αυτήν την αντιπεριβαλλοντική και τελείως αντιαισθητική συνήθεια...

*Το ιδεατό θα ήταν να γλιτώναμε και από τους -στημένους ή μη- χειροκροτητές με τα πράσινα/μπλε/κόκκινα σημαιάκια στις συγκεντρώσεις των κομμάτων, αλλά... δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σ' αυτή τη ζωή...

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Εργοτέλη, Χρόνια Πολλά!


Ο Εργοτέλης έγινε 80 χρονών και είπε να το γιορτάσει, "κερνώντας" τον καλεσμένο του με πέντε γκολ...

***Εναλλακτικός τίτλος "Τέλη, Τέλη, Τέλη, κάλπικε ντουνιά, μ' έκανες κουρέλι, δε σ' αντέχω πια"...

Οι φωτιές στο Λ.Α.



Οι φωτιές στην Καλιφόρνια σε γρήγορη κίνηση. Τρομακτικό...
Πηγή: http://media.yooblog.gr/

Το πρωτοσέλιδο της ημέρας

Περίεργοι νιπτήρες





Περισσότεροι εδώ: http://www.oddee.com/item_96808.aspx

Ο Χίτλερ για την απαγόρευση μεταγραφών στην Τσέλσι

Η μανία με τις παρωδίες της ταινίας "Η πτώση" καλά κρατεί. Μία από τις καλύτερες που κυκλοφορούν στο youtube, είναι αυτή για την απαγόρευση μεταγραφών στην Τσέλσι.



Περισσότερα βίντεο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://freddos.yooblog.gr/2009/09/06/1231/

Ηλεκτρονική απάτη



Την προσοχή των χρηστών του Διαδικτύου εφιστά το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet.gr, καθώς ενδέχεται να λάβουν μέσω email μήνυμα – απάτη που φαίνεται ότι έχει σταλεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου, καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές.

Στο συγκεκριμένο μήνυμα ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι (δήθεν) δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα, θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται. Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ κ.α), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-userid και συνθηματικό-password), καθώς και όλα τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.

Σε περίπτωση που λάβετε αυτό το μήνυμα ή αντίστοιχα μηνύματα από τράπεζες και άλλους οργανισμούς, στα οποία σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία σας για να λάβετε κάποιο χρηματικό ποσό, θα πρέπει:

• Να έχετε επίγνωση ότι κανένας σοβαρός και αξιόπιστος οργανισμός ή εταιρεία δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τέτοιου είδους υποθέσεις.
• Μην απαντάτε ποτέ σε τέτοιου είδους μηνύματα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να τα διαγράψετε και να ενημερώσετε την εταιρεία ή τον οργανισμό που εμφανίζεται ως αποστολέας για το περιστατικό.
• Μην συμπληρώνετε διαδικτυακές φόρμες στο Διαδίκτυο, χωρίς να έχετε διαβάσει κάποιο κείμενο (όροι χρήσης/πολιτική απορρήτου), το οποίο να προσδιορίζει τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που θα καταχωρίσετε. Αν έχετε αμφιβολία για την αξιοπιστία κάποιου e-mail, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία/οργανισμό και να τους ρωτήσετε για το μήνυμα που λάβατε.

Πηγή: Saferinternet.gr

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Μεγάλες στιγμές!

Πηγή: http://trelokouneli.blogspot.com/

Νέα εποχή ξημερώνει...

Σε καιρούς χαλεπούς, εν μέσω οικονομικής κρίσης και ανέχειας, στη σκιά οικονομικών -και όχι μόνο- σκανδάλων, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αισθάνεται τεράστια απέχθεια, απαξίωση και αδιαφορία για τα πολιτικά δρώμενα, ο Ηλίας Ψινάκης και ο Γιώργος Ανατολάκης έρχονται να δώσουν τη λύση... Να καλύψουν το κενό αξιοπιστίας, επιπέδου και -κυρίως- ήθους, το οποίο υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου και να την οδηγήσουν σε άλλο επίπεδο...

***Οι πληροφορίες που ήθελαν την πολιτική σκηνή να εμπλουτίζεται, επίσης, με την παρουσία του Παρασκευά Άντζα, της Τσίλα(ς) και της Γυναίκας Μαραντόνα αποδείχτηκαν αναληθείς...

Θεά... ο Ανατολάκης


Ζω για τη στιγμή που θα δω τον Ψινάκη να ανεβαίνει στο βήμα μετά τον Ανατολάκη και να λέει με τη βραχνή φωνή του: "Καλά ε... Θεά ο Ανατολάκης!"

Εάν δυσκολεύεστε να πιάσετε το αστείο, ρίξτε μια ματιά εδώ: http://www.cosmo.gr/Celebrities/Hellas/248998.html

Η νέα φάρσα του Remi!

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν ήξερες, δε ρώταγες;


"Αποφάσισα να παίξω δανεικός στον ΠΑΟΚ, για να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου. Είμαι ένας δεξιός μπακ που του αρέσει να βγαίνει στην επίθεση και αυτό δε συνέβαινε στον Παναθηναϊκό".

Τάδε έφη το νέο μεταγραφικό απόκτημα του "Δικεφάλου", Μπράις Μουν, που προφανώς έχει την ψευδαίσθηση πως ο Φερνάντο Σάντος θα του επιτρέπει να βγαίνει συχνά στην επίθεση! Κάπου εδώ κολλάει η φράση "Δεν ήξερες... Δε ρώταγες;"



Απορία...



Διαβάζω στο in.gr τη δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού: «Αδύναμος ο κ. Καραμανλής. Στα δύσκολα διάλεξε την απόδραση. Ευτυχώς για την παράταξη και τη χώρα υπάρχουν εφεδρείες».

Μήπως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τα μπέρδεψε λιγάκι και προς στιγμήν νόμισε ότι βρίσκεται ακόμη στη Νέα Δημοκρατία; Ή μήπως άρχισε ήδη να ονειρεύεται τη στιγμή που θα γίνει(;)... χαλίφης στη θέση του χαλίφη;

Το χαρτί... κάηκε


Στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής ήταν το δυνατό χαρτί του κόμματός του. Είναι προφανές, ότι αυτό το χαρτί έχει, πλέον, καεί...

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Ιώβεια υπομονή!

Οι... ενοχλητικοί του facebook


Σίγουρα έχετε συναντήσει κάποιον από τους παρακάτω τύπους χρηστών στο facebook. Μα δεν είναι ενοχλητικοί;

Ο Άσε-με-να-σου-πω-τι-κάνω-κάθε-μέρα-λεπτομερώς.
“Μόλις ξύπνησα.”, “Κάνω φραπέ”, “Πάω για μάθημα” ~ Απίστευτο; Αυτό το άτομο αφιερώνει τον χρόνο του στο να γράφει ακριβώς τι κάνει την στιγμή που το κάνει. Σε κρίσιμες περιπτώσεις μάλιστα μπορεί να κάνει status update και από την τουαλέτα.

Το “ψώνιο”. Εντάξει… όλοι μας έχουμε κάνει post τουλάχιστον μια φορά για κάποια επίτευξη μας. Αλλα όταν κάθε update πρόκειται για link στο blog σας, τα “ενδιαφέροντα” σας, τα σκορ σας σε παιχνίδια ή τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες τότε φίλοι μου… συγνώμη αλλά ανήκετε σε αυτή την κατηγορία.

Ο συλλέκτης Οστ- ε… φίλων. Ένας μέσος χρήστης έχει περίπου 120 φίλους. Πιο κοινωνικά άτομα όπως αυτά που όταν σε βλέπουν πάντα σε χαιρετάνε, ίσως να’χουν και 300-400 άτομα. Αλλά… όταν έχετε πάνω από 1,000 “φίλους”; Ε εκτός και αν ήσαστε γνωστός ηθοποιός ή κερδίσατε το λαχείο… τότε με συγχωρείτε αλλά απλά το παρακάνετε.

Το παιδί που φώναζε λύκος. “Ο Jackson πέθανε! ~ Και το μάθατε από εμένα πρώτοι!” ~ χμμ.. ναι .. από εσένα και άλλα 200 χιλιάδες άτομα που παρακολουθούσαν τηλεόραση εκείνη την στιγμή. Αυτά τα άτομα που-τόσο-θέλουν να γίνουν δημοσιογράφοι, είναι ο λόγος που μαθαίνουμε νέα από τα social media και όχι από τα ΜΜΕ. Φυσικά όπως τονίζει και το όνομα τους… στην βιασύνη τους να μεταδώσουν τα νέα, μπορεί να διαδίδουν φήμες ή και ψέματα. Όχι .. ο Goldblum δεν πέθανε από πτώση σε γκρεμό την προηγούμενη Κυριακή.

Ο δεν-έχω-όρια-προσωπικής-ζωής. Ο συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου κάνει updates του τύπου “Μόλις έβαλα υπόθετο” ή “Το’κανα με την Μαρία!”- άτομα δηλαδή που δεν γνωρίζουν τι θα πει… υπερβολικές πληροφορίες, μοιράζοντας συνήθως οποιαδήποτε κατάσταση ασχέτως προσωπικής στιγμής.

Ο δεν-ξέρω-γραμματική-ή-ορθογραφία. Κάνει updates του τύπου “Σιμαιρα πιγα βωλτα στον γυαλό στην Καββάλα”, και απαντάει με σχόλια του τύπου “mktl” ή “κλ οπ ρε φιλε” που μπορεί να σημαίνει 1 εκατομμύριο διαφορετικά πράγματα.

Ο συμπαθής…χαλαρός τύπος που δίνει τον ώμο του για να κλάψουν οι φίλοι. Αυτός ο τύπος γράφει συνήθως μηνύματα του τύπου “Συμπαρασταθείτε στον Στέλιο..περνάει δύσκολα.” ή “Α ρε Μαρία τι περνάς…κατανοώ! Υπομονή”

Ο μανιακός με τα facebook apps. Αυτός ο τύπος κάνει συνέχεια quizzes ή παίζει κάποιο game ή κάνει συνέχεια nudge. Μα καλά είναι δυνατόν να έχει τόσες απορίες για τον εαυτό του; Πως είναι το όνομα σας στα Ιαπωνικά; Τι ύψος έχετε αλήθεια… ποιος ηθοποιός σας αρέσει… και δεν έχει σταματημό! Μόνη λύση το Ignore.

Πηγή: http://away.gr/

*Οι πρώτες κατηγορίες, πάντως, κάνουν θραύση και στο twitter


Χάρρυ Κλυνν κατά Ιωαννίδη


Το άρθρο «Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ, ΚΥΡΙΕ ΙΩΑΝΝΙΔΗ» προοριζόταν να δημοσιευτεί στη μόνιμη στήλη μου στην εφημερίδα «ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» στο φύλλο του Σαββάτου 29/8/09
Για λόγους που ακόμα δεν γνωρίζω το άρθρο μου αυτό, που έχει σχέση με τον υποβιβασμό στην Δ’ κατηγορία του ιστορικού Απόλλωνα Καλαμαριάς, δε δημοσιεύτηκε.
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ, ΚΥΡΙΕ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Εγώ και ο Γιάννης Ιωαννίδης είμαστε Θεσσαλονικείς. Γεννηθήκαμε και οι δυο σ΄αυτή την πόλη. Μόνο που εγώ είμαι και… Καλαμαριώτης και πέντε χρόνια μεγαλύτερός του.
Ο Γιάννης έπαιξε μπάσκετ στον ΑΡΗ από τα 15 του και αργότερα διέπρεψε ως προπονητής στους Άρη, Λάρισα, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, αλλά και στην εθνική ομάδα. Εγώ παρά το γεγονός ότι ασχολήθηκα επαγγελματικά με το θέατρο και τη συγγραφή , συμμετείχα ενεργά στα αθλητικά πράγματα και η θητεία μου στο χώρο του αθλητισμού μετράει κάποια ευδόκιμα, θέλω να πιστεύω, χρόνια στην προεδρία του Απόλλωνα Καλαμαριάς και στην προεδρία της ΕΠΑΕ.
Ο Γιάννης από τις εκλογές του 2004 κατέχει θέση βουλευτή στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και μετά τις εκλογές του 2007 διορίστηκε στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού.
Ξέρουμε δηλαδή και οι δυο μας το αθλητικό «παιχνίδι» και από την «καλή» του και από την «ανάποδη». Μόνο που ο Γιάννης τώρα, ως αρμόδιος υφυπουργός για θέματα αθλητισμού, φαίνεται ότι το έχει παραμάθει!
Δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση που κράτησε και η συμπεριφορά του, πάντα αυθόρμητος και εκρηκτικός, όταν του ζήτησα, Μάρτιο μήνα, να δούμε πως μπορεί να βοηθηθεί ο ιστορικός Απόλλωνας που βάδιζε με μαθηματική ακρίβεια προς τη διάλυση.
Δεν ασχολούμαι με ομάδες που τις χαρακτηρίζουν ύποπτες διαδρομές και ούτε έχω τη διάθεση να κάνω τίποτα, ήταν, αν θυμάμαι καλά, η απάντησή του που με άφησε, κυριολεκτικά, εμβρόντητο!
Ήξερες δηλαδή, φίλε Γιάννη, εδώ που τα λέμε όλη η Ελλάδα ήξερε, τα σημεία και τέρατα που συνέβαιναν στον Απόλλωνα και ως «πολιτεία θεματοφύλακας» δεν παρενέβης… Ήξερες ότι η διάλυση του Απόλλωνα ήταν επί θύραις και αρνήθηκε να τείνεις «χείρα βοηθείας»
Εξάλλου ίδια και πάλι ήταν η αντίδρασή σου όταν σε επισκέφτηκα στο γραφείο σου για να σου πω ότι είναι ανάγκη να δούμε από κοινού το πρόβλημα του Απόλλωνα…
…Μόνο που πίσω από την πλάτη μου έταξες στην προσωρινή διοίκηση του κ. Γ. Ιωσηφίδη 200.000 ευρώ τα οποία, βεβαίως, ουδέποτε έφτασαν στο ταμείο του Απόλλωνα…
Και τώρα, φίλε Γιάννη, που έβλεπες και ζούσες καθημερινά το ψυχορράγημα του Απόλλωνα τι έπραξες;
Τόσο εσύ, όσο και η αμαρτωλή ΕΠΑΕ, αφήσατε για 350.000 ευρώ και για χρέη που φορτώθηκαν στην πλάτη του Απόλλωνα από ανθρώπους που δεν έπρεπε με κανένα τρόπο να επιτρέψετε ποτέ να ασχοληθούν με τον Ελληνικό αθλητισμό, να πέσει δύο ολόκληρες κατηγορίες(!) μια από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης … Δυο ολόκληρες κατηγορίες κύριοι… ΓΙΑ ΧΡΕΗ που της φορτώσανε στην πλάτη παράγοντες αμφιλεγόμενοι… Μπράβο σας!!!
Δεν έπραξες όμως το ίδιο, φίλε Γιάννη και για τις άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης που ίσως, και σίγουρα ήταν, σε πιο δύσκολη οικονομική θέση απ’ αυτήν του Απόλλωνα… Μέχρι και για τον ΟΦΗ του κ. Βαρδινογιάννη έβαλες μπροστά τα στήθια σου και καλώς έπραξες… Τον Απόλλωνα των Ποντίων, όμως, τον αφήσατε μόνο και αβοήθητο να οδεύει την οδό του μαρτυρίου…
…Για να θυμηθώ τα λόγια του πιο αγνού ίσως, αυτόνομου Απολλωνιστή , του διακεκριμένου Θεσσαλονικέα δημοσιογράφου Γιώργου Βιβιλάκη:
«Ο Απόλλων ευτύχησε να πέσει με Πρωθυπουργό Σαλονικιό και με Υφυπουργό Αθλητισμού Σαλονικιό…»

Η Καλαμαριά σας χαιρετά κ. Ιωαννίδη…

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Το Rainbow Warrior στον Πειραιά

Το Rainbow Warrior θα είναι στο Πειραιά στη Μαρίνα Ζέας, 3 και 4 Σεπτεμβρίου (ώρες 17.00-21.00. Ο πολεμιστής του ουράνιου τόξου θα «ανοίξει τις πόρτες του» για το κοινό. Σας περιμένουμε λοιπόν, για να γνωρίσετε και εσείς το πλοίο-σύμβολο της οργάνωσης και να καλωσορίσετε το πλήρωμα και την ελληνική ομάδα.

Περισσότερα εδώ: http://www.greenpeace.org/greece/news/in_peraeus

Η ολύμπια ψυχραιμία του Σηφάκη


Για αρκετά δευτερόλεπτα, ο Μιχάλης Σηφάκης άκουγε ένα... μπερδεμένο παλικαράκι να του βρίζει τη μάνα και να του λέει διάφορα περίεργα. Ο τερματοφύλακας του Άρη, όμως, ήταν... βράχος, τέρας ψυχραιμίας και αντέδρασε μόνο στο τέλος και αφού ο εισβολέας άπλωσε χέρι πάνω του. Προσωπικά, υποκλίνομαι στην ολύμπια ψυχραιμία του διεθνούς γκολκίπερ...

Πηγή φωτογραφίας: http://berdes.yooblog.gr/