Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

"Ομήρου Ιλιάδα-Τρωικός Πόλεμος" της Κάρμεν Ρουγγέρη





Πρεμιέρα έκανε χθες στο θέατρο «Εγνατία» της Θεσσαλονίκης η παράσταση που σκηνοθετεί η Κάρμεν Ρουγγέρη «Ομήρου Ιλιάδα - Τρωικός Πόλεμος». Η γνωστή ηθοποιός και σκηνοθέτης διασκεύασε το έπος του Ομήρου, προκειμένου να βάλει τα παιδιά στον ιδιαίτερο κόσμο του μεγάλου Έλληνα ποιητή, να τους διδάξει την αξία της ειρήνης και να τα φέρει σε επαφή με το μαγικό κόσμο του θεάτρου.
Πριν την έναρξη της παράστασης, η σκηνοθέτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χορηγούς, τους παραγωγούς, τους ηθοποιούς και όλους όσους συνέβαλαν, ώστε το όραμά της να πάρει σάρκα και οστά.
Όσον αφορά την ίδια την παράσταση, φάνηκε καλοδουλεμένη, γεμάτη εικόνες, δράση, εντυπωσιακές μάχες και μία ατμόσφαιρα ικανή να μαγέψει τους μικρούς –και όχι μόνο…- θεατές.

Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική διασκευή-σύνθεση: Γιάννης Μακρίδης
Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Παραγωγή: CULTURE FACTORY

Παίζουν οι: Αλεξανδρή Ευαγγελία, Βαρθαλίτης Αντώνης, Γεωργίου Χρίστος, Γεωργούση Κατερίνα, Δαλιάκα Αναστασία, Δουρμάζερ Αλίκη, Ισσόπουλος Βασίλης, Μελίδης Κωνσταντίνος, Μερμυγκάκης Πασχάλης, Στρατηγάκος Βαγγέλης, Τζαφέρης Κωνσταντίνος, Χαβιανίδης Θωμάς.

Παραστάσεις δίνονται κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00. Για σχολεία, καθημερινά, μετά από συνεννόηση, στο τηλ.: 2310/933.103.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου