Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Τέλος εποχής για τον Ανρί

 


Την ακμή διαδέχεται πάντοτε η –σταδιακή ή ραγδαία- παρακμή. Νόμος της φύσης, απαράβατος… Ο Τιερί Ανρί δε θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα.

Ο Γάλλος κατάφερε να φτάσει στο απόγειο της καριέρας του με τη φανέλα της Άρσεναλ. Κατά τη διάρκεια της οκταετούς παρουσίας του στο Λονδίνο (1999-2007), ο «Τιτί» πέτυχε σχεδόν τα πάντα. Έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, σημειώνοντας 226 τέρματα σε 369 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (δεύτερος είναι ο θρυλικός Ίαν Ράιτ με 186), κατάκτησε Πρωτάθλημα, Κύπελλο, τον τίτλο του «Κορυφαίου παίκτη στην Αγγλία», ενώ ήταν μέλος των «Invincibles» (σ.σ. Ανίκητοι), της ομάδας που το 2004 κατέκτησε τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ χωρίς να γνωρίσει ούτε μία ήττα!

Μόνο ένα πράγμα δε «γεύτηκε» ο Γάλλος επιθετικός στο Λονδίνο… Τη χαρά της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τίτλου. Έφτασε δύο φορές στην πηγή. Την πρώτη, οι «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν στα πέναλτι από τη Γαλατάσαραϊ, στον τελικό του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1999-2000. Τη δεύτερη, το 2006, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, προηγήθηκε, αλλά… υπολόγιζε χωρίς τον Λάρσον, που χάρισε τον τίτλο στην Μπαρτσελόνα.

Το 2007 ήρθε η ώρα να προχωρήσει… Να κλείσει το τεράστιο κεφάλαιο της παρουσίας του στην Αγγλία και να μετακομίσει στη Βαρκελώνη. Μπορεί η παρουσία του στην Μπάρτσα να μην ήταν εξίσου εντυπωσιακή, ωστόσο κατά τη θητεία του στους «μπλαουγκράνα» κατάφερε να ικανοποιήσει το… απωθημένο του και να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, πέρσι το Μάιο.

Η χαρά της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ, βεβαίως, φαντάζει… μακρινή ανάμνηση για τον Ανρί, που φέτος έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Το παιχνίδι με την Ατλέτικο ήταν το τρίτο στο οποίο δεν αγωνίστηκε και είναι προφανές, πλέον, ότι ο Γκουαρντιόλα δεν τον υπολογίζει. Τέλος εποχής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου