Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

Τα φώτα στην ΚοπεγχάγηΟ δρόμος για την Κοπεγχάγη έφτασε στο τέλος του. Από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου, η προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης στρέφεται στο Μπέλα Σέντερ της Κοπεγχάγης, όπου διεξάγεται η συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Στρέφεται επίσης στους δρόμους της πρωτεύουσας της Δανίας, όπου δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μέλη της κοινωνίας των πολιτών, συζητούν, διαδηλώνουν, προτείνουν και τονίζουν την ανάγκη επίτευξης μιας δίκαιης, φιλόδοξης και νομικά δεσμευτικής συμφωνία ς για το κλίμα.
Μέσα από την κοινή μας εκστρατεία, «Μαζί για το Κλίμα», οι Έλληνες πολίτες συμμετέχουμε κι εμείς ενεργά στην παγκόσμια κινητοποίηση για μια φιλόδοξη συμφωνία. Ήδη, περισσότερες από 53.000 είναι οι φωνές μας που απαιτούν ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
Η προσπάθεια όμως συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης. Θα ήταν αφελές να ισχυριστούμε πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο επίπεδο που θα θέλαμε. Θα ήταν αφελές να ισχυριστούμε πως δεν νιώθουμε την αφόρητη πίεση των λόμπι που επιθυμούν τη διαιώνιση του σημερινού μοντέλου ανάπτυξης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός που θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Δανίας την επόμενη εβδομάδα, οφείλει να στηρίξει μια νομικά δεσμευτική συμφωνία, ανεξαρτήτως αυτών των πιέσεων. Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή για να ενημερώσουμε συγγενείς, φίλους και γνωστούς, προκειμένου να υπογράψουν κι αυτοί στο www.mazigiatoklima.gr
Εμείς από την πλευρά μας, θα σας ενημερώνουμε διαρκώς, μέσα από το blog μας, για τα τεκταινόμενα στην Κοπεγχάγη, εκεί όπου θα χτυπά για τις επόμενες 10 ημέρες η καρδιά των διαπραγματεύσεων για το κλίμα. 

Πηγή: www.mazigiatoklima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου