Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Λογοκρισία στο facebook



Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την περίεργη διαγραφή των λογαριασμών από το Facebook, των δύο διαχειριστών γκρουπ αλληλεγγύης προς τους Έλληνες απέναντι στο ΔΝΤ το οποίο είχε τίτλο "Δεν μπορούν να πληρώσουν ε τότε ας μην πληρώσουν – αλληλεγγύη στους Έλληνες πολίτες"- Can't Pay Won't Pay Solidarity with the people of Greece.

Ο λογαριασμός των δύο ακτιβιστών- διαχειριστών του γκρουπ, του Άντριου Μπέργκιν και της Κλέρ Σόλομον εξαφανίστηκαν χθες ως δια μαγείας. Το εν λόγω γκρουπ είχε ήδη συγκεντρώσει 15.000 μέλη μέσα σε λίγες μέρες κάτι το οποίο φαίνεται ενόχλησε κάποιους. Ποιούς;

Ωστόσο, το Facebook έθεσε εκ νέου σε λειτουργία τους λογαριασμούς των διαχειριστών του γκρουπ επικαλούμενο τεχνικό σφάλμα.

Η Κλέρ που μετρά πάνω από 2000 φίλους, στο Facebook δήλωσε: "Είμαι σοκαρισμένη που οι λογαριασμοί μας εξαφανίστηκαν ταυτόχρονα, ενώ ήδη ο τρίτος διαχειριστής αναζητά και αυτός τον λογαριασμό του"

Μέσα σε λίγες ώρες δημιουργήθηκε νέο γκρουπ στο Facebook από τον κόσμο ζητώντας την επαναενεργοποίηση των λογαριασμών τους (We want the reactivation of the accounts of Clare Solomon and Andrew Burgin.)

Στο εν λόγω γκρουπ οι διαχειριστές δηλώνουν πως η κίνηση διαγραφής των προφίλ τους αντιτίθεται στις δημοκρατικές αρχές όπως είναι η ελευθερία της έκφρασης και του λόγου και απαιτούν να τεθούν εκ νέου σε λειτουργία.

Το γκρουπ αλληλεγγύης συστήθηκε περίπου πριν μια εβδομάδα και έγινε δημοφιλές από την πρώτη στιγμή καθώς αναφερόταν στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, το σχέδιο διάσωσης και τα δραματικά επεισόδια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "Η εργατική τάξη της Ελλάδας μας δείχνει τον τρόπο όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλη την Ευρώπη. Τους συγχαίρουμε και τους υποστηρίζουμε και συνεχίζει προσθέτοντας ότι το διεθνές κεφάλαιο έχει βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα. Τα επονομαζόμενα hedge funds οδηγούν τα ομόλογα για την ελληνική κυβέρνηση στο 14%....έτσι τα αρπακτικά (σ.σ. οι κερδοσκόποι) κυκλώνουν την Ελλάδα αναμένοντας να κερδίσουν υπέρογκα ποσά στις πλάτες του ελληνικού λαού".

Πηγή: http://beta.news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου