Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ο ακτιβισμός δεν είναι έγκλημα



Δύο ακτιβιστές της Greenpeace, οι Γιουνίτσι και Τόρου κινδυνεύουν να χάσουν την ελευθερία τους επειδή υπερασπίστηκαν τις φάλαινες! Αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 1,5 χρόνο λόγω της εμπλοκής τους στην αποκάλυψη σκανδάλου για λαθρεμπόριο κρέατος φάλαινας εντός του ιαπωνικού φαλαινοθηρικού προγράμματος.

Πιστεύουμε ότι η ποινική δίωξη των Γιουνίτσι Σάτο και Τόρου Σουζούκι, γνωστοί ως «Tokyo 2» είναι παρακινούμενη πολιτικά κι έχει σαν στόχο να αποσιωπήσει την εναντίωση μας στη φαλαινοθηρία. Πρόκειται για μια άδικη και παράλογη υπόθεση, η οποία καταπατά μια σειρά από βασικά και αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή είναι και η επίσημη γνώμη του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Βρισκόμαστε σε ένα καίριο σημείο στην ιστορία της δράσης μας για τις φάλαινες. Την ώρα που οι Γιουνίτσι και Τόρου περιμένουν την ετυμηγορία της δίκης τους, το μέλλον της φαλαινοθηρίας θα επανεξεταστεί στην επικείμενη Συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής για τη Φαλαινοθηρία (IWC) αυτό το μήνα στο Μαρόκο.

Πες στην Ιαπωνική Κυβέρνηση ότι στέκεσαι στο πλευρό των Τόκιο 2 και ζήτα από τον Ιάπωνα Υπουργό Εξωτερικών να βάλει τέλος στη φαλαινοθηρία.

Η φόρμα για την επιστολή συμπαράστασης βρίσκεται ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου