Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Το... scandal της ΕΠΟ


Κωμικοτραγική φωτογραφία και άκρως αντιπροσωπευτική της αγανάκτησης και της οργής των φίλων του Ηρακλή. Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη ώρα, κάποιοι βρήκαν τον τρόπο να καυτηριάσουν με έξυπνο τρόπο την απόφαση-σκάνδαλο της ΕΠΟ, με την οποία οι "κυανόλευκοι" καλούνται να πληρώσουν για όλα τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου... Να θυσιαστούν στο βωμό της δήθεν κάθαρσης, να γίνουν ο αποδιοπομπαίος τράγος, την ώρα που εξασφαλίζουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα ομάδες με χρέη εκατομμυρίων, με παράγοντες που εμπλέκονται σε σκάνδαλα στημένων αγώνων, με εικονικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και άλλα τέτοια... όμορφα.

Την ίδια ώρα, στο μπάσκετ σώζεται με... το στανιό μία ομάδα που έχει αγωνιστικά υποβιβαστεί, απλά και μόνο επειδή έχει μεγαλύτερο λαϊκό έρεισμα από κάποια άλλη. Ναι, πρόκειται για την ίδια ομάδα που στο ποδόσφαιρο χρωστάει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, παρότι τα χρέη της είχαν "σβηστεί" πριν μερικά χρόνια, με το αρθρο 44. Και όμως, αυτή η ομάδα εξασφάλισε την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Superleague, σε αντίθεση με τον Ηρακλή...

Αλλά τι ψάχνουμε; Υπάρχει γενικότερα ισονομία στο ελληνικό κράτος, για να υπάρξει στον δύσμοιρο ελληνικό αθλητισμό;

ΥΓ: Την ίδια ώρα, κάποιοι βουλευτές, με συντονιστή τον Γρηγόρη Ψαριανό, ετοιμάζονται να ζητήσουν από την UEFA τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έτσι τα κρούσματα βίας. Κάποιος τους είπε, φαίνεται, ότι κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και η Μάργκαρετ Θάτσερ πριν μερικά χρόνια στην Αγγλία, με ευεργετικά αποτελέσματα για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ξεχνάνε κάτι πολύ βασικό, ωστόσο... Ότι το εγχείρημα της Θάτσερ έπιασε, αφενός γιατί έγινε σε ένα οργανωμένο και σοβαρό ΚΡΑΤΟΣ και όχι σε έναν... οίκο ανοχής και αυθαιρεσίας, όπως η Ελλάδα! Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση και αποπροσανατολισμό της ελληνικής κοινωνίας.

ΥΓ2: Γράφω τα παραπάνω, χωρίς καν να είμαι φίλος του Ηρακλή. Απλώς, κάποια πράγματα είναι τόσο προφανή και ενοχλητικά, που δε γίνεται να τα αφήσεις ασχολίαστα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου