Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

Oasis τέλος;Τίτλους τέλους ρίχνει στη συμμετοχή του στους Oasis o Νόελ Γκάλαχερ, ανακοινώνοντας ότι εγκαταλείπει το διάσημο αγγλικό γκρουπ «με μεγάλη ανακούφιση» γιατί δεν μπορεί πλέον να εργάζεται με τον αδελφό του Λίαμ ούτε μια ημέρα παραπάνω. Ακυρώθηκε στο παρά πέντε συναυλία στο Παρίσι.

«Είναι με κάποια λύπη και με μεγάλη ανακούφιση που σας ανακοινώνω πως εγκαταλείπω τους Oasis απόψε. Οι άνθρωποι θα γράψουν και θα πουν αυτό που θέλουν, αλλά εγώ απλώς δεν μπορούσα πλέον να εργάζομαι με τον Λίαμ ούτε μία ημέρα παραπάνω» αναφέρει ο Νόελ Γκάλαχερ σε σύντομο μήνυμά του στο δικτυακό τόπο του γκρουπ.

Οι Oasis επρόκειτο να εμφανιστούν το βράδυ της Παρασκευής πρώτοι σε ένα φεστιβάλ ροκ στην περιοχή του Παρισιού, ωστόσο ακύρωσαν τη συμμετοχή τους την τελευταία στιγμή έπειτα από έναν καβγά στα παρασκήνια ανάμεσα στους αδελφούς Γκάλαχερ.

Πολλοί στο πλήθος πίστευαν ότι ήταν κάποιο αστείο η καθυστέρηση της εμφάνισης των Oasis έως ότου οι δύο μεγάλες γιγαντοοθόνες στα δεξιά και τα αριστερά της σκηνής έδειξαν το μήνυμα ότι «ως αποτέλεσμα διαπληκτισμού» η συναυλία ακυρώνεται.

Το συγκρότημα απολογείται επίσης για την ακύρωση όλων των υπόλοιπων προγραμματισμένων εμφανίσεών του.

Ο Χάμις ΜακΜπέιν του μουσικού περιοδικού New Music Exprees εκτιμά μιλώντας στο BBC ότι παρά τη μακρά ιστορία καβγάδων ανάμεσα στα αδέλφια Γκάλαχερ, τα ιδρυτικά μέλη των Oasis, αυτή τη φορά φαίνεται πως μάλλον τα πράγματα είναι οριστικά.

Οι Oasis «γεννήθηκαν» στο Μάντσεστερ το 1991, αλλά αρχικά ήταν γνωστοί ως The Rain. Έως τον Ιούνιο του 2009 το συγκρότημα είχε πουλήσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Το Βήμα online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου