Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Αν ο Μπαλοτέλι ήταν Έλληνας...



Έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο ο Μάριο Μπαλοτέλι. Ο επιθετικός της Ίντερ παίζει με τα νεύρα των οπαδών της ιταλικής ομάδας –«τα έχει κάνει κρόσσια» είναι ο… δόκιμος όρος- και τεστάρει τις αντοχές του προέδρου του συλλόγου, Μάσιμο Μοράτι.

Τι έκανε πάλι ο «Σούπερ Μάριο»; Μετά την παραδοχή ότι από μικρός υποστηρίζει τη «μισητή» συμπολίτισσα, Μίλαν, μετά την παρουσία του στις κερκίδες του «Σαν Σίρο» στον αγώνα Κυπέλλου των «ροσονέρι» με τη Νάπολι και στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Γκανέζος «ξαναχτύπησε» και είπε κάτι που, αν λεγόταν στην Ελλάδα, θα προκαλούσε… εμφύλιο πόλεμο.

«Όταν σκέφτομαι την πόλη του Μιλάνου, το μόνο που σκέφτομαι, προφανώς, είναι η Μίλαν», φέρεται να δήλωσε στο περιοδικό «MM», ρίχνοντας… λίτρα λαδιού στη φωτιά που ο ίδιος είχε ανάψει. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η αγάπη του για τους «διαβόλους» μεγάλωσε, όταν ντύθηκε στα κοκκινόμαυρα ο Ρονάλντο και ότι εκείνη την περίοδο ο Αφρικανός είχε γεμίσει το δωμάτιό του με αφίσες του «φαινομένου».

Προσπαθώ να μπω στο μυαλό του Μπαλοτέλι, να κατανοήσω τι (και αν) σκέφτεται πριν ανοίξει το στόμα του. Ας δεχτούμε ότι την πρώτη φορά του… ξέφυγε. Μικρός είναι, δε φαντάστηκε τον αντίκτυπο και τις συνέπειες των δηλώσεών του. Το δις (και τρις) εξαμαρτείν, ωστόσο, δε δικαιολογείται. Συνεπώς, είτε ο παίκτης έχει άγνοια κινδύνου ή εξαιρετικά χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, είτε προκαλεί επίτηδες, θέλοντας να «αναγκάσει» τους «νερατζούρι» να του δείξουν την πόρτα της εξόδου.

Αν ήταν Έλληνας, πάντως, θα λειτουργούσε διαφορετικά. Θα δήλωνε οπαδός της Μίλαν μόνο όταν μετακόμιζε στο Μιλανέλο και αφού νωρίτερα θα είχε φιλήσει τη φανέλα της Ίντερ, θα είχε σκαρφαλώσει στο κάγκελο με τους φανατικούς «ιντερίστι» ή θα είχε βαρέσει και κανένα τύμπανο, στο… τσακίρ κέφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου