Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Στο μεταίχμιο η Λίβερπουλ



Η ήττα της Λίβερπουλ από τη Γουίγκαν δεν προκαλεί καμία απολύτως έκπληξη. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, εξάλλου, μας έχει συνηθίσει φέτος στις… χαμηλές πτήσεις και στα μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Συνεπώς, ό,τι και να δούμε στο εξής, πολύ δύσκολα θα μας κάνει εντύπωση…

Στο μεγάλο βρετανικό λιμάνι, ωστόσο, θα πρέπει να προβληματιστούν και μάλιστα πολύ έντονα. Είναι προφανές, ότι η ιστορική ομάδα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο. Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, το οποίο θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει να παρθούν, λοιπόν, οι κατάλληλες αποφάσεις, ώστε να μπορέσουν οι «ρεντς» να ορθοποδήσουν.

Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι στο τέλος της σεζόν θα υπάρξει αλλαγή προπονητή. Ο Ράφα Μπενίτεθ έχει κουραστεί και έχει… κουράσει. Ο Ισπανός έχει καταφέρει πολλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, όχι όμως και στην Πρέμιερσιπ, που παραμένει ο μεγάλος «καημός» των φιλάθλων. Πέρσι, κάτι φάνηκε να αλλάζει, αφού η ομάδα πλησίασε στον τίτλο περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Το πρωτάθλημα χάθηκε, όχι όμως και η ελπίδα για μια ακόμη καλύτερη πορεία την επόμενη χρονιά…

Αυτές οι προσδοκίες, ωστόσο, διαψεύσθηκαν πανηγυρικά. Η Λίβερπουλ αποχαιρέτησε νωρίς το Τσάμπιονς Λιγκ, στο Πρωτάθλημα παραπαίει και, πλέον, κινδυνεύει βάσιμα να μείνει εκτός τετράδας. Ως εκ τούτου, ακόμη και τα εναπομείναντα… ίχνη αισιοδοξίας για το μέλλον έχουν ήδη θαφτεί κάτω από… τόνους απογοήτευσης και προβληματισμού.

Πολλά θα κριθούν από το αν η ομάδα καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερσιπ. Αν το πετύχει, θα σώσει, τουλάχιστον, την παρτίδα και θα μπορέσει να… χτίσει την ομάδα της επόμενης περιόδου από τα θεμέλια. Αν, όμως, μείνει εκτός «νυμφώνος», θα υπάρξει πρόβλημα, αφού δε θα υπάρχουν χρήματα για τα απαραίτητα… υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου