Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Ασε μας, ρε Γιάγια...


Είδα χθες τις δηλώσεις του Γιάγια Τουρέ για το νέο του συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι και τρελάθηκα… Δε φτάνει που παίρνει, πλέον, 221.000 λίρες την εβδομάδα, μας τη λέει κιόλας ο Ιβοριανός!

Αφού υπέγραψε το μυθικό συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Γιάγια Τουρέ βγήκε και κατηγόρησε τους Έλληνες και όλους όσους θεώρησαν υπερβολικά τα χρήματα που παίρνει. Μάλιστα, για να δικαιολογήσει την οργή του, υποστήριξε ότι «όσο περισσότερο ζεις στη φτώχια, τόσο περισσότερο χρειάζεσαι πράγματα» και κάπου εκεί, το ομολογώ, ένα δάκρυ κύλησε από το αριστερό μάτι μου…

Σύμφωνα με το νέο του συμβόλαιο με τους «πολίτες», ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού θα καρπώνεται 221.000 λίρες την εβδομάδα, ήτοι περίπου 263.000 ευρώ, ήτοι περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα, ήτοι περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Και προσέξτε, δε μιλάμε για επιθετικό, αλλά για αμυντικό μέσο, που την περσινή σεζόν δεν ήταν καν βασικός στην ομάδα του.

Όταν, λοιπόν, οι Βρετανοί του ζήτησαν να σχολιάσει το ηγεμονικό συμβόλαιό του με τους «πολίτες», αυτός φάνηκε να ενοχλείται και υποστήριξε ότι δεν παίρνει περισσότερα από όσα δικαιούται. Μάλιστα, επιτέθηκε και στη χώρα μας, λέγοντας: «Στην Ελλάδα, πολύ συχνά ο κόσμος μου έλεγε, ότι με όλα αυτά τα χρήματα που έβγαζα, θα πρέπει να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα μου. Τι ηλίθιο πράγμα να πει κανείς… Όσο περισσότερο ζεις στη φτώχεια, τόσο περισσότερο χρειάζεσαι πράγματα. Θέλω να πω στους «αδελφούς» μου να μην ακούνε αυτούς τους ανθρώπους, που, κατά τη γνώμη μου, είναι λιγότερο άνθρωποι στην ψυχή του. Είναι αλήθεια, ότι οι Αφρικανοί παίκτες πρέπει να δουλεύουν πιο σκληρά. Δεν έχουμε αφρικανικό Τύπο στην Ευρώπη και αυτό δε βοηθά. Στον αντίποδα, εμείς οι Αφρικανοί αναπτύσσουμε μία σκληρή νοοτροπία, να μην τα παρατάμε ποτέ. Φτάνουμε στην Ευρώπη, αισθανόμαστε μόνοι και έτσι αφοσιωνόμαστε αποκλειστικά στη δουλειά μας. Η ζωή κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα για έναν Αφρικανό…».

Δε διαφωνώ με κάποια από αυτά που λέει ο Τουρέ. Ο 27χρονος Ιβοριανός, όμως, έχει χάσει κάπως το νόημα και μάλλον βλέπει αδικαιολογήτως «φαντάσματα». Οι ερωτήσεις και τα σχόλια για τα χρήματα που παίρνει δεν προκύπτουν επειδή είναι Αφρικανός. Θα υπήρχαν ακόμη και αν ήταν Άγγλος, Ισπανός, Κινέζος ή Καναδός με προπάππο Νεοζηλανδό. Και φυσικά, τις ίδιες ερωτήσεις και σχόλια θα του έκαναν και αρκετοί συμπατριώτες του. Γιατί, ρε συ Γιάγια, σκέψου λίγο πώς αισθάνεται ένας Αφρικανός, που επίσης έφυγε μικρός από το σπίτι του, αλλά δεν είχε την τύχη να ξέρει μπάλα ή την πολυτέλεια να τον ανακαλύψει και να τον προωθήσει κάποιος ατζέντης. Αυτός αντί να καταλήξει στην Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Σίτι, είναι αναγκασμένος να δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ, για βγάλει τα προς το ζην… Κι εσύ που έχεις προ πολλού εξασφαλίσει το ευ ζην, μας τη λες κι από πάνω;

Πηγή: Betboss.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου