Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Ανθιμος σε λαθρομετανάστες: Να φύγετε, να πάτε αλλού

Λάβρος κατά των λαθρομεταναστών ήταν χθες ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος. «Να φύγετε, να πάτε αλλού» ήταν το μήνυμα που τους έστειλε από τον άμβωνα, ενώ το κήρυγμά του μετέδιδε και το κανάλι του Γ. Καρατζαφέρη - ΛΑΟΣ «Τeleasty».

Ιδιαίτερα όπως φάνηκε να ενοχλούν τον μητροπολίτη οι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα λαθρομετανάστες και μετανάστες, αφού χαρακτήρισε «φρικτό» το γεγονός πως στην Αττική σήμερα ζουν 600.000 μουσουλμάνοι, ενώ κατηγόρησε το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάνουν νερά» στο θέμα των μεταναστών.

«Η Ελλάδα κινδυνεύει να αποσταθεροποιηθεί, αν την αφήσουμε έτσι και μπαίνουν κάθε μέρα 1.500 λαθρομετανάστες», είπε στο κήρυγμά του στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών, απέδωσε ευθύνες στην Τουρκία, και ξεκαθάρισε τη θέση του:


«Αυτοί οι άνθρωποι είναι πλέον πρόβλημα για την πατρίδα, δεν το λέμε εμείς, το λέει η Ε.Ε. ύστερα από την ενημέρωση που είχε από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς (σ.σ. ο επίτροπος Ζακ Μπαρό) αλλά και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και από τον ΛΑΟΣ, γιατί τα άλλα δύο μικρά κόμματα, τα αριστερά, εκεί κάνουν νερά, να το πω έτσι με ομοιοκαταληξία».


Το «κήρυγμα» του κ. Ανθιμου έγινε λίγες μόλις ώρες μετά και την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε στέκι μεταναστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το στέκι, με την επωνυμία «Σφενδόνα», βρίσκεται στην οδό Μακρυγιάννη.


Πηγή: Εθνος


Σχόλιο: Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα Μέσα με τις δηλώσεις του, προκαλώντας ποικίλες συζητήσεις για το ρόλο και τη θέση της Εκκλησίας στην πολιτική ζωή της χώρας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, βεβαίως, οι δηλώσεις του αφορούσαν εθνικά θέματα και κυρίως το Μακεδονικό, οπότε υπήρχε ένα ελαφρυντικό.

Το να φτάνει, όμως, στο σημείο να φανατίζει το ποίμνειό του ενάντια στους (λαθρο)μετανάστες -σε αυτές τις περιπτώσεις η μπάλα παίρνει τους πάντες-, να περνάει το μήνυμα πως για ό,τι κακό συμβαίνει σε αυτή τη ρημάδα τη χώρα φταίνει οι... άλλοι, οι ξένοι, οι βάρβαροι και να κάνει παράλληλα πολιτική, "αφορίζοντας" τα κόμματα της αριστεράς, είναι ανεπίτρεπτο. Εκτός και αν δεχτούμε ότι ο Χριστιανισμός προάγει τη μισαλλοδοξία και ότι η Εκκλησία εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου