Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Φωνάζει ο… κλέφτης



Το σίριαλ Φάμπρεγας καλά κρατεί… Για την ακρίβεια, προσπαθούν καθημερινά να το διατηρήσουν στην επικαιρότητα οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι με… ένα στόμα, μια φωνή, επαναλαμβάνουν τις ίδιες δηλώσεις και μας πλασάρουν την ίδια «καραμελίτσα».

«Τι ωραία που θα ήταν, αν ερχόταν ο Φάμπρεγας στη Βαρκελώνη…», «Ο Σεσκ έχει μόνο μία μεγάλη επιθυμία, να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα…», «Αργά ή γρήγορα, θα έρθει στην Μπάρτσα, οπότε μάταια προσπαθεί να τον κρατήσει η Άρσεναλ…», και αρκετές ανάλογες δηλώσεις έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες από τους διοικούντες και τους παίκτες των «μπλαουγκράνα».

Μέχρι και ότι η… κακιά Άρσεναλ θα έπρεπε να ντρέπεται που δεν (ξε)πουλάει τον ποδοσφαιριστή, έφτασαν να μας πουν, δια στόματος του Κάρλες Πουγιόλ! Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, βλέπετε, θεωρεί ότι μία ομάδα θα πρέπει να επιτρέπει σε οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή της να αποχωρεί ανά πάσα στιγμή, επειδή… έτσι του κάπνισε, ασχέτως αν ο παίκτης αυτός έχει συμβόλαιο ή αν ο σύλλογός του έχει επενδύσει πολλά πάνω του.

Πραγματικά οξύμωρες οι δηλώσεις του Καταλανού αμυντικού, στις οποίες ταιριάζει «γάντι» η ρήση «φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Δηλαδή, είναι… κακιά η Άρσεναλ, που απλώς επιθυμεί να κρατήσει στις τάξεις της τον ποδοσφαιριστή και δεν υποκύπτει στον καταλανικό εκβιασμό και δεν είναι κακιά η Μπαρτσελόνα, που εδώ και καιρό προσπαθεί να εκβιάσει ψυχολογικά τους «κανονιέρηδες» και να κάνει πλύση εγκεφάλου στον Φάμπρεγας.

Βεβαίως, για να τελειώσει, επιτέλους, αυτό το σίριαλ, θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά του ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, κάτι που ζήτησε απηυδισμένος και ο Αρσέν Βενγκέρ. Ας ξεκαθαρίσει ο Φάμπρεγας τι θέλει να κάνει, ώστε να τελειώσει το θέμα, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο. Το θέμα έχει κουράσει…

*Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "Αθλητικά Νέα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου