Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Millenium (trilogy)



Όταν ακούμε τη λέξη "Σουηδέζα", αυτομάτως το μυαλό μας πηγαίνει σε μια ξανθιά με μπικίνι. Και αν όχι με μπικίνι, σίγουρα δίμετρη και με γαλανά μάτια. Με αυτό το στερεότυπο μας έχουν μεγαλώσει, αυτή η σκέψη έρχεται στο μυαλό μας υποσυνείδητα.

Η πρωταγωνίστρια του "Millenium", ωστόσο, μόνο ως "κλασική Σουηδέζα" δεν μπορεί να χαρακτηριστεί... Μελαχρινή, πανκ, με τατουάζ σε όλο το σώμα και σκουλαρίκια στη μύτη, αντισυμβατική, αγέλαστη, ιδιοφυής, "ξεχωριστή", κλέβει την παράσταση σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τριλογία.

Το έργο αποτελείται από τρεις ταινίες, όσα και τα βιβλία του Στιγκ Λάρσον, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 50 ετών, πριν αυτά εκδοθούν:

1. Το κορίτσι με το τατουάζ
2. Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά
3. Το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκας

Η ιστορία, ειδικά της πρώτης ταινίας, θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας από την αρχή ως το τέλος, αφού έχει... τα πάντα: δράση, μυστήριο, ίντριγκα, σεξ και βία. Οι άλλες δύο ταινίες ίσως υστερούν σε σχέση με την πρώτη (σ.σ. έχουν άλλο σκηνοθέτη), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ενδιαφέρουσες. Σε γενικές γραμμές, το "Millenium" είναι μία αξιόλογη πρόταση για όλους τους σινεφίλ και όχι μόνο τους... ψαγμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου