Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Απόφαση σκάνδαλο!


Ομοσπονδιακό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων σε 32χρονη από τη Μινεσότα για παράνομο "κατέβασμα" μουσικής από το διαδίκτυο.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων που καταλήγει στις αίθουσες δικαστηρίου στις ΗΠΑ. Ο δικηγόρος της Jamie Thomas-Rasset's δήλωσε ότι η πελάτης του είναι σοκαρισμένη με το πρόστιμο, καθώς καλείται να πληρώσει $80.000 για κάθε ένα από τα 24 τραγούδια που κατέβασε. Η Rasset θα καταθέσει έφεση.

Την ικανοποίησή της για την απόφαση εξέφρασε η Cara Duckworth, εκπρόσωπος της μουσικής βιομηχανίας στις ΗΠΑ. "Εκτιμούμε την απόφαση του δικαστηρίου και χαιρόμαστε για το ότι αντιμετώπισε το θέμα με την ίδια σοβαρότητα όπως και εμείς" δήλωσε.

Η Jamie Thomas-Rasset, η οποία είναι παντρεμένη και έχει τέσσερα παιδιά, κατέβασε τραγούδια των No Doubt, Linkin Park, Gloria Estefan and Sheryl Crow.

Πηγή: www.news247.gr


Σχόλιο: Καταρχήν, είμαι επιφυλακτικός ως προς την αλήθεια που περιέχει η συγκεκριμένη είδηση. Δεν αποκλείω, δηλαδή, το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη κυρία να μην αποτελεί καν υπαρκτό πρόσωπο και η "είδηση" να είναι, απλώς, ένα τέχνασμα των μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών, για την τρομοκράτηση των εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου που κατεβάζουν μουσική (και όχι μόνο...) δωρεάν.

Αν, πάλι, αληθεύει, τότε μιλάμε για μία από τις πλέον αστείες ή τρομακτικές (διαλέξτε ό,τι προτιμάτε) δικαστικές αποφάσεις στην ιστορία. Ακόμη και έτσι, πάντως, δεν πιστεύω ότι θα πτοηθούν όσοι αγωνίζονται εδώ και χρόνια για την ελεύθερη διακίνηση των πνευματικών αγαθών.

Σχόλιο 2: Φαντάζομαι ότι ακόμη και η ίδια η Γκουέν Στέφανι θα έμεινε άφωνη, μόλις πληροφορήθηκε ότι ένα τραγούδι των No Doubt κοστολογήθηκε 80.000 δολάρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου